ALLES IN ÉÉN

Het perfecte binnenklimaat in elke ruimte dankzij Verventa

Hoogwaardige materialen, geavanceerde componenten en innovatieve productietechnieken.
Het resultaat is Verventa, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning uitgebreid met een luchtverwarmer waarmee men kan verwarmen of koelen.

Wat is verventa?

Uiterst efficiënt verwarmen
Moderne woningen zijn uitmuntend geïsoleerd en verliezen daardoor heel traag warmte. Warmtebronnen zoals verlichting, menselijke bezetting en het zonnetje dat binnenschijnt zijn vaak voldoende om aan de warmtevraag te voldoen. Maar als het dan wat kouder wordt, duurt het vervolgens weer uren voordat die temperatuur aangenaam is.

Er is dus nood aan een verwarmingssysteem dat snel kan reageren en perfect kamer per kamer te regelen is. Dat verhindert onaangename oververhitting en u verbruikt niet meer energie dan nodig is.

Ventilatie is broodnodig
Door de gedreven isolatie zijn moderne woningen zo goed als luchtdicht. In elke nieuwbouw moet er daarom een ventilatiesysteem worden geïnstalleerd.
Om warmteverlies door ventilatie te beperken, kiest u best voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.
Dit is immers zeer gunstig voor het E-peil van uw woning.

Hoe werkt het?
Via een intelligent systeem in de aanvoerkanalen van de ventilatie kan u de aanvoer van verse lucht – voor ventilatie – en verwarmde lucht – voor verwarming – per kamer regelen.

Met dit gepatenteerde mengsysteem kan u bovendien de verwarming uitzetten, zonder dat dit de ventilatie beïnvloedt.
Heeft de winterzon uw huis te veel opgewarmd? Geen probleem, uw thermostaat zet uw verwarming gewoon af. Toch Opnieuw iets frisser? De verwarming schiet weer in gang en u heeft onmiddellijk lekker warm.

Hoe u verwarmt, dat kiest u zelf. Een gasketel of een warmtepomp. Indien u een warmtepomp toepast, kunt u met uw Verventasysteem ook koelen. Door de ventilatiekanalen wordt er dan koude lucht verspreid.

In harmonie met uw woning
Dankzij een solide metalen behuizing en een actieve geluidsdemping is het Verventasysteem quasi geluidloos.

En om het helemaal mooi te maken worden de verluchtingsroosters zo ingebouwd dat ze nauwelijks zichtbaar zijn in uw interieur.

Verbruik en EPB
Uw verwarming draait alleen wanneer en waar u het nodig heeft. Het verventa-Systeem gebruikt daarnaast enkel zuinige gelijkstroommotoren en beschikt over een geïntegreerd ventilatiesysteem met een warmteterugwinningsunit met hoog rendement. Dit alles zorgt voor een performant systeem met een uitstekende EPB-score.

Ventilatie

Waarom ventileren?

Tegenwoordig worden woningen steeds beter geïsoleerd. Hierdoor zijn de woningen zo goed als luchtdicht, wat nadelig is voor de luchtcirculatie.
Een ventilatiesysteem is bijgevolg onontbeerlijk geworden. Goed ventileren is essentieel voor het creëren van een gezond binnenklimaat.

U kiest best voor een ventilatiesysteem met balansventilatie, maar wat is balansventilatie en waarom is dit de beste keuze?

Balansventilatie of ventilatiesysteem D
Bij een systeem D wordt de luchtaanvoer- en afvoer verzorgd door het gebruik van een balansventilatie-unit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de warmte van de afgevoerde lucht om de verse koude buitenlucht op te warmen. Dit gebeurt in de warmtewisselaar van het systeem, men spreekt hier ook van warmteterugwinning.

  • Gezonde luchtkwaliteit: de woning is steeds voorzien van zuivere lucht, omdat de vervuilde lucht onmiddellijk wordt afgevoerd en de toegevoerde lucht gefilterd wordt.
  • Hoog wooncomfort: de koude buitenlucht wordt eerst verwarmd door de warmte van de gebruikte binnenlucht. Zo krijgt u geen gevoel van tocht.
  • Ventilatie gegarandeerd: de hoeveelheid verse lucht is altijd gewaarborgd, onafhankelijk van alle weersomstandigheden.
  • Bypass: door de bypass wordt in de zomer de koelere buitenlucht niet opgewarmd door de warme afgevoerde binnenlucht. Dit helpt om oververhitting van de woning te bestrijden.
  • Energiebesparing: door de buitenlucht voor te verwarmen gaat er weinig energie verloren, zo wordt u een lagere energierekening gepresenteerd.

Verwarmen en koelen

Parallel aan het ventilatietoestel wordt een luchtbehandelingskast opgesteld. Deze luchtbehandelingskast draagt zorg voor de verwarming en/of de koeling van recyclagelucht.
Deze recyclagelucht wordt verzameld in de hal, gefilterd en gebruikt ten behoeve van de warmte- of koeltevraag.

De luchtbehandelingskast is verkrijgbaar in uitvoering water of uitvoering DX. In de DX uitvoering is de warmtebron een warmtepomp en wordt de lucht verwarmd of gekoeld door middel van koelgas.
In wateruitvoering wordt de lucht verwarmd door water. De warmtebron is dan een gasketel.

Gebruiksvriendelijke thermostaten laten u toe uw perfecte binnenklimaat te creëren.

Bovendien kunt u met Verventa de temperatuur van elke kamer apart instellen.