LUCHTVERWARMING

Kies voor snelheid

Een belangrijk verschil tussen luchtverwarming en vloerverwarming is de reactietijd. Het systeem van vloerverwarming is een mechanisme met een heel trage opwarming en met een trage afkoeling. Dat is anders bij luchtverwarming, want u zet de verwarming pas aan als u thuis bent. 

Hoger rendement in de tussenseizoenen

Een tweede verschilpunt wordt merkbaar in het tussenseizoen. Bij de overgang van zomer naar winter bijvoorbeeld is het ’s ochtends vaak nog koud, wordt het overdag vrij warm en koelt het ’s avonds weer snel af. Hetzelfde fenomeen zie je tussen winter en zomer. Als de buitenvoeler van de vloerverwarming ’s ochtends de koude waarneemt, zal de ketel op volle toeren beginnen draaien, waardoor de vloerverwarming de ruimte pas goed verwarmt wanneer het buiten lekker warm is. Op dat moment geeft de buitenvoeler opnieuw een signaal en als het ’s avonds opnieuw afkoelt, zal ook de temperatuur van de verwarming een pak lager liggen, waardoor het heel koud wordt in huis. Op die manier gaat heel wat warmte en rendement verloren.
Door de snelheid van het luchtverwarmingssysteem kan u de woning verwarmen wanneer het nodig is en zal er geen extra verhitting zijn wanneer het buiten warmer wordt.

Kind knuffelt mama in huis met luchtverwarming