VOORDELEN VAN VENTILATIE

Met de invoering van energie-zuinige regelgeving zoals de EPB wetgeving zijn woningen en gebouwen steeds beter geïsoleerd. Omdat de toenemende mate van isolatie ervoor zorgt dat gebouwen luchtdicht zijn, is er nood aan ventilatie om de verschillende ruimtes van zuurstofrijke lucht te voorzien. Zonder ventilatie zou ook het vochtgehalte in de gebouwen stijgen, wat kan resulteren in het vormen van schimmel. Daarom is ventilatie nu ook bij wet verplicht. Om die redenen wordt luchtverwarming steeds gecombineerd met ventilatie.

 

Woman Enjoying the Fresh Air

Een van de belangrijkste voordelen van ventilatie is het gezondheidsaspect. Mensen zijn steeds vaker allergisch, ontwikkelen astma of hooikoorts. Een gezond binnenklimaat is dan ook uitermate belangrijk. Ventilatie zorgt ervoor dat de binnenlucht bijzonder gezond en zuurstofrijk is. Zo wordt vochtige lucht uit badkamer of keuken afgevoerd naar buiten. In de slaapkamers en leefruimte wordt verse zuurstofrijke lucht ingevoerd. De ingevoerde lucht wordt gefilterd en is dus vrij van stof en vuil door het geavanceerde filtersysteem. De vochtige afgevoerde lucht wordt bovendien eerst gefilterd voor hij door de warmtewisselaar gaat, waardoor de warmtewisselaar beschermd wordt.

Ventilatie, al dan niet gecombineerd met luchtverwarming, is zeker en vast een meerwaarde voor woning of kantoor. Dit systeem van lucht verversen en verwarmen is ideaal voor een nieuwbouwwoning, kantoor, toonzaal of feestzaal. Met een systeem van luchtverwarming en ventilatie geniet u van beide voordelen.