Frequently Asked Questions

Maakt Verventa veel lawaai?

Neen. De ventilatoren maken nauwelijks geluid en zijn omhuld door een stevige metalen behuizing. Door de toevoeging van actieve geluidsdemping werkt het systeem zo goed als geruisloos.

Zorgt Verventa voor stof in mijn woning?

Neen, absoluut niet. Verventa bevat verschillende (fijnstof)filters die ervoor zorgen dat er geen vuil van buiten naar binnen komt en rondzwevend stof geen kans maakt. 

Is Verventa geschikt voor renovatieprojecten?

In principe is Verventa vooral geschikt voor nieuwbouwprojecten. De leidingen worden namelijk verborgen in de vloeropbouw van de woning. In sommige gevallen is Verventa ook geschikt voor renovatieprojecten. Bijvoorbeeld als ook de vloer en chape worden vernieuwd. 

Is Verventa ook geschikt voor warm water?

Neen, daarvoor heb je een zonneboiler of warmtepompboiler nodig. We verwijzen je hiervoor graag door naar een betrouwbare partner in de buurt. 

Is Verventa hetzelfde luchtverwarming?

Neen, zeg niet zomaar luchtverwarming tegen Verventa. Verventa zorgt naast verwarming ook voor een ventilatiesysteem D én airco. De aangevoerde en afgevoerde lucht wordt bovendien gefilterd. Zo blijft de luchtkwaliteit in huis optimaal.

Hoe veel kost Verventa?

De prijs van Verventa hangt af van de grootte van je nieuwbouwwoning en het aantal ruimtes. Het is geen goedkoop systeem maar wel een met een hoog rendement en comfort. Je woning is precies op de gewenste temperatuur, of het nu buiten koud of warm is.

Werkt Verventa op elektriciteit of gas?

Kies je voor het systeem DX, werkt Verventa volledig op elektriciteit. Het systeem water doet beroep op aardgas.