Ventilatie

Wat is ventilatie?

Zuurstof of lucht is de brandstof van het lichaam. Zoals een auto brandstof nodig heeft om te rijden, zoals een elektrisch toestel stroom nodig heeft om te functioneren. Die verse lucht halen we natuurlijk buitenshuis, maar we brengen de meeste tijd binnenshuis door. Daarom is het van groot belang dat de binnenlucht van optimale kwaliteit is. Met een ventilatiesysteem kan dit.

De laatste decennia is de aandacht van de overheid gegaan naar tal van energiebesparende maatregelen. Sinds een aantal jaar is ook ventilatie wettelijk verplicht voor wie gaat bouwen of verbouwen. Niet alleen bij particuliere woningen, maar ook voor kantoren en bedrijven.

Ventilatiesysteem D met warmterecuperatie

Ventilatiesysteem D voert volledig mechanisch de gebruikte binnenlucht af en gaat volledig mechanisch verse buitenlucht aanzuigen. Daarom wordt ook vaak de term ‘balansventilatie’ gebruikt. Door deze werkwijze is de lucht binnenskamers altijd optimaal. Wij installeren alleen ventilatiesystemen met warmterecuperatie.

Wat zijn de voordelen van ventilatie?

Met de invoering van energie-zuinige regelgeving zoals de EPB wetgeving zijn woningen en gebouwen steeds beter geïsoleerd. Omdat de toenemende mate van isolatie ervoor zorgt dat gebouwen luchtdicht zijn, is er nood aan ventilatie om de verschillende ruimtes van zuurstofrijke lucht te voorzien. Zonder ventilatie zou ook het vochtgehalte in de gebouwen stijgen, wat kan resulteren in het vormen van schimmel. Daarom is ventilatie nu ook bij wet verplicht. Met Verventa bieden wij jou een totaaloplossing. Jouw keuken en badkamer verwarmd, gekoeld en waarbij de vochtige lucht uit de ruimte ontrokken word. Of jouw slaapkamer en woonkamer verwarmd of gekoeld waarbij er verse gefilterde buitenlucht wordt toegevoegd.