Koeling

Wat is koeling/airco?

Het woord koeling geeft het al een beetje weg. Het doel is de lucht te koelen, op een efficiënte manier. Airco zorgt ervoor dat uw woning, kantoor of bedrijfsruimte voorzien wordt van verse, koude lucht. Dit is een actieve koeling wat zoveel wilt zeggen als de omgevingslucht die via luchtterugname rooster gefilterd, gekoeld en terug in jouw woning wordt gebracht via je bestaand kanaalnet.

Wij plaatsen een koelbatterij bovenop jouw bestaand luchtverwarmingstoestel. Deze batterij staat in verbinding met de warmtepomp die buiten op jouw dak, gevel of begaane grond staat. 

Hoe werkt een lucht/lucht warmtepomp?

Zoals reeds aangegeven werkt een warmtepomp lucht/lucht met een binnen en een buiten toestel. De buitenunit trekt de lucht aan met behulp van een ventilator, deze lucht wordt vervolgens gekoeld of verwarmd met behulp van koelgas dat opgewarmd of gekoeld wordt door een compressor. Het opgewarmde of afgekoelde  koelgas geeft zijn energie af aan de lucht die door het binnentoestel aangezogen wordt. Op deze manier wordt de verwarmde of gekoelde lucht in de woning geblazen. 

Ja, u leest het goed. Met een warmtepomp kan je ook jouw woning verwarmen. Echter raden wij dit enkel aan bij woningen die goed geïsoleerd zijn (verventa) of bestaande installaties die uitgerust zijn met een nieuw gasgestookt luchtverwarmingstoestel van Multicalor, deze toestellen kunnen hybride, met behulp met een buitentemperatuur sensor, gestuurd worden.