Onderhoud jouw luchtverwarming

Hoger rendement

Toestellen op gas: onderhoud om de twee jaar.
Toestellen op stookolie of vaste brandstof: onderhoud om het jaar

Wettelijk verplicht

Je verwarming werkt efficiënter, je verbruikt minder en bespaart op je energiefactuur. Een lager energieverbruik zorgt voor minder uitstoot van milieuvervuilende gassen.

Veiligheid

Een professionele check-up verkleint de kans op onveilige situaties in huis zoals CO-vorming.

Langere levensduur

Je toestellen gaan langer mee, hebben minder storingen en vragen minder reparaties. Je verkleint zo de kans op dure herstellingskosten. Laat je volledige luchtverwarmingssysteem dus regelmatig onderhouden door professionals zoals wij. Wij lossen problemen opvoor ze dure reparaties vragen. 

Onderhoud luchtverwarming

Bij ons ben je aan het juiste adres voor professioneel onderhoud van je luchtverwarming. Voor toestellen op gas gebeurt dit best om de twee jaar. Tijdens het onderhoud inspecteren we alle componenten van je luchtverwarmingssysteem, vervangen we stukken die versleten zijn en zorgen we dat het rendement behouden blijft. 

Belangrijk is ook om zelf regelmatig de stoffilters te inspecteren en indien nodig te reinigen. Zijn deze aan vervanging toe, laat je best nieuwe plaatsen. Een verstopte filter belemmert de luchtstroom en kan de levensduur van je luchtverwarming aanzienlijk inkorten.

Maak vandaag een afspraak voor het onderhoud van je luchtverwarming. Wij komen snel langs, geven je betrouwbaar advies en geven antwoord op je vragen. Zo is je woning altijd klaar voor de volgende koudeprik

Of beter een nieuwe, condenserende luchtverwarmingsketel?

Een goed onderhouden luchtverwarmingsketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Daarna blijft het rendement en de energiezuinigheid wel op peil maar vergroot de kans op storingen. Het wil dus niet zeggen dat je ketel elke 15 jaar aan vervanging toe is, wel dat het risico op herstellingskosten stijgt. 

Zien we bij het jaarlijkse of tweejaarlijkse onderhoud van je ketel dat het tijd is voor vernieuwing, zullen wij je grondig adviseren over de beste opties voor jouw woning. Op basis van het type woning, je verbruik en je wensen stellen we je een geschikte oplossing voor. 

Daarna bestellen we de ketel van je keuze en zorgen we voor een vlekkeloze installatie. In geen tijd voel je de voordelen van je nieuwe, energiezuinige verwarmingssysteem. 

Maak een afspraak om de beste opties te overlopen.

Plan je afspraak

Bel ons op +32 9 253 03 29
E-mail naar info@depuydtluchtverwarming.be
Of vul dit formulier in:

Type ketel

Ik wens een

Ik ben het best bereikbaar op