Wat is luchtverwarming?

Het woord luchtverwarming geeft het al een beetje weg. Het doel is de lucht te verwarmen, op een efficiënte manier. Luchtverwarming zorgt ervoor dat uw woning, kantoor of bedrijfsruimte voorzien wordt van verse, warme lucht. Dit verwarmingsproces gaat heel snel in vergelijking met andere verwarmingssystemen.

brink luchtverwarming, brink, brink thermad

Hoe werkt het?

werking luchtverwarming

Bij luchtverwarming is er sprake van een centrale retour in het gebouw die lucht aanzuigt en naar de ketel brengt, waar de lucht door een verwarmingsventilator gaat. De lucht wordt gefilterd en opgewarmden via het kanaalsysteem terug over de verschillende ruimtes verdeeld. Bij luchtverwarming wordt niet gewerkt met radiatoren. Alles werkt door middel van roostersin de vloer, in de wand of het plafond. Als uitbreiding kan de lucht bovendien bevochtigdof gekoeldworden.

De luchtverplaatsing verloopt geheel geruisloosbij een systeem van luchtverwarming. De luchtsnelheid is zodanig laag dat er geen merkbare luchtverplaatsing is en dat zelfs je planten niet bewegen.

[nt_button url=”/luchtverwarming/voordelen-van-luchtverwarming/” style=”red” type=”primary”]Bekijk de voordelen van luchtverwarming[/nt_button]